Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش امتداد به نقل از خبرگزاری علم و فناوری واحد همدان – روز گذشته دانشجویان دانشگاه امیرکبیر در یک تجمع سیاسی و در اعتراض به بازداشت و صدور احکام سنگین برای برخی از دانشجویان بازداشتی، مقابل دانشکده پلی تکنیک تجمع ای را برپا کردند که در این گزارش به نحوه ی شکل گیری این اعتراض می پردازیم.

ماجرا از کجا شروع شد

در جریان اعتراضات سراسری دی ماه که از مشهد آغاز شد و به سرعت به ۹۰ شهر دیگر گسترش یافت، صدها نفر از اغتشاش گران بازداشت شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان بنابر گفته محمود صادقی نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی آمار دانشجویان بازداشتی ۵۰ نفر بود وی پرونده‌ی دانشجویان بازداشتی با اتهاماتی همچون تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی تشکیل شده است در این بین با پیگیری های دفتر رئیس جمهوری و وزارت علوم تعدادی زیادی از بازداشت شدگان آزاد شدند اما دو نفر از بازداشت شدگان که هر دو از دانشگاه تهران بودند به نام های لیلا حسین‌زاده، دبیر شورای صنفی مرکزی دانشجویان دانشگاه تهران و سینا ربیعی دانشجوی این دانشگاه هر دو جرم شان در دادگاه اثبات شد و برایشان به ترتیب به شش سال حبس تعزیری و دو سال ممنوعیت خروج از کشور و یک سال حبس تعزیری و ۲ سال ممنوع الخروجی محکوم شدند البته این دو هم اکنون با قید وثیقه آزاد هستند.

روز حادثه چه گذشت

چند روز قبل از حادثه کمپینی برای حمایت از دو بازداشت شده دانشگاه تهران، لیلا حسین زاده و سینا ربیعی در شبکه های مجازی تشکیل شد در این کمپین ها با انتشار برخی شب‌ نامه‌ها و به اشتراک گذاشتن دعوتنامه در فضای مجازی تلاش کردند دانشجویان دانشگاه امیرکبیر را برای حضور در تجمع روز گذشته با خود همراه کنند در این بین نیز تعدادی از دانشجویان روز 19 اسفند با یکی از چهره های سرشناس اصلاح طلب ملاقات داشتند.

در روز ۲۰ اسفند در مراحل اولیه حدود ۱۲ نفر از دانشجویان که البته تعداد آن‌ها بعدها به بیش از 50 نفر افزایش پیدا کرد،‌ به عنوان هسته اولیه اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی درب دانشکده مهندسی پلی تکنیک کردند، در دقایق اولیه تجمع معترضین با در دست داشتن عکس دو بازداشت شده دانشگاه تهران اقدام به حمایت از این دو فرد نمودند اما مدتی نگذشته بود که با سردستگی تعدادی از دانشجوها، معترضین شروع به شعار دادن علیه قوه مجریه و قوه قضایی نمودند و کم کم شعارها به سمت شعارهای ساختار شکنانه رفت، ساعاتی بعد و با ادامه این روند، جمعی از دانشجویان بسیجی که نتواستند در برابر برخی شعارهای ساختارشکنانه سکوت کنند با سردادن شعارهایی در حمایت از انقلاب و نظام تلاش کردند دانشجویان ساختار شکن را از محل تجمع پراکنده کنند ولی با رفتار خشونت آمیز تجمع کنندگان روبرو شدند و درگیری بین هر دو گروه ایجاد تشدید شد.( می توانید فیلم تجمع دانشجویان را در زیر مشاهده نمایید)

دانشجویان متخلف دانشگاه امیرکبیر به کمیته انضباطی احضار خواهند شد

دکتر سیداحمد معتمدی رئیس دانشگاه امیرکبیر در مصاحبه ای که با خبرگزاری ایسنا انجام داده بود با تاکید بر اینکه دانشجویان برای تجمع روز گذشته خود هیچ مجوزی دریافت نکرده بودند،‌ گفت: افراد متخلف در این زمینه شناسایی می‌شوند و به کمیته انضباطی احضار خواهند شد.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه هیچ تشکل دانشجویی در تجمع روز گذشته دانشگاه امیرکبیر نقشی نداشته است، تصریح کرد: تجمع روز گذشته دانشجویان در دانشگاه یک تجمع سیاسی و در اعتراض به بازداشت و صدور احکام سنگین برای برخی از دانشجویان بازداشتی دانشگاه‌های دیگر بود چرا که خود دانشگاه امیرکبیر هیچ دانشجوی زندانی سیاسی ندارد. اگر قرار باشد اعتراضی هم به وضعیت آن‌ها صورت بگیرد،‌ چرا در دانشگاه خود آن‌ها این اقدام انجام نشده است.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه اگر کسی سراغ دارد دانشجویی از این دانشگاه در بازداشت است، اطلاع دهد تا ما آن را پیگیری کنیم، گفت: فقط حدود ۳ هفته پیش یکی از دانشجویان دانشگاه امیرکبیر در اعتراض به موضوع حجاب بازداشت شد که البته مسئولان دانشگاه و نهاد رهبری این موضوع را پیگیری کردند و خوشبختانه این دانشجو نیز هفته گذشته با قید وثیقه از زندان آزاد شد.

وی با تاکید بر اینکه دانشجویان معترض روز گذشته مجوزی برای تجمع نداشتند، گفت: خوشبختانه فضای باز انتقاد و سیاسی در دولت دوازدهم بسیار بیشتر از دولت‌های گذشته بوده است و ما نیز از تمامی فعالیت‌های قانونی دانشجویان حمایت می‌کنیم و در همین زمینه با فعالیت هر تشکلی که شرایط فعالیت را داشته و درخواست نموده، موافقت شده است.

وی با تاکید بر اینکه دانشجویان متخلف اتفاقات روز گذشته دانشگاه امیرکبیر به کمیته انضباطی احضار خواهند شد، یادآور شد: کسانی که تجمع بدون مجوز روز گذشته را شروع کردند و از قبل نیز شبنامه‌هایی را در این زمینه منتشر کرده‌اند را شناسایی و به کمیته انضباطی احضار خواهند شد و اگر تخلفی هم از سوی دانشجویان تشکل بسیج صورت گرفته باشد نیز به کمیته انضباطی دعوت می‌شوند.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در پایان خاطرنشان کرد: تذکر و اخطار کتبی و در نهایت محرومیت یک تا دو ترم از تحصیلاحکامی است که کمیته انضباطی در خصوص دانشجویان متخلف صدور می‌کند و هیچ بازداشتی و پرونده‌سازی در این زمینه از دانشجویان انجام نمی‌دهیم و اجازه نخواهیم داد از بیرون از دانشگاه نیز وارد موضوعات داخلی شوند.

روش جلوگیری از اقدامات مشابه و آشوبگرانه در دانشگاه ها

بعضی از مراکز و نهادهای کشورمان، سازمان قضایی مجزایی برای متخلفین خود دارند به عنوان مثال اگر روحانی در کشور جرمی را مرتکب شوند به جای آنکه در دادگاه های قوه قضایه محاکمه شوند در دادگاه روحانیت احکام شخص صادر می شود البته این بدان معنا نیست که در جرم فرد متخلف تخفیف قائل می شوند بلکه سعی می شود مسئله از جهات تخصصی دیده شود، در همین راستا امام خمینی (ره) نیز در بیانات خود آورده‌­اند که هدف از تشکیل دادگاه ویژه روحانیت نه طرف‌داری از معممین بااخلاق بلکه صیانت از اسلام است. زیرا روحانی برای مردم یک جامعه، الگوست و نگاه‌­های زیادی به او معطوف شده است. دانشجویان نیز بخشی از دانشگاه هستند و اگر جرمی مرتکب شده اند اگرچه خارج از محیط دانشگاه باشد باید در دانشگاه به تخلف آنان رسیدگی شود به عبارت دیگر اگر دادگاه مخصوص دانشجویان مانند دادگاه ویژه روحانیت در دانشگاه ها فعالیت داشته باشند و دانشجویان دیگر از روند کامل صدور احکام برای متخلفین آگاه باشند صد البته دیگر در هیچ دانشگاهی شاهد تجمع اعتراض آمیز نخواهیم بود پس پیشنهاد می شود که چنین مراکز و دادگاه هایی در دانشگاه ها ایجاد گردد.

انتهای خبر/

خبرنگار: سجاد عبدلی

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۷۲۳۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در دیدار مهم امروز فرمانده کل ارتش با دانشجویان چه گذشت؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، نشست صمیمانه جمعی از دانشجویان بسیجی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی با امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران در ستاد ارتش برگزار شد.
امیر سرلشکر موسوی با ابراز خرسندی از دیدار با تعدادی از دانشجویان مؤمن، انقلابی و متعهد دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی با تآکید بر اینکه معلمی هم مانند کسوت نظامی‌گری، عشق است و نمی‌توان لفظ شغل را به این دو اطلاق کرد گفت: بدون تردید معلمی یکی از مهمترین تکالیفی است که بر عهده انسان گذاشته شده است.

بنابر روایت ایسنا، وی با بیان اینکه انتقال دانش، تجربه، اخلاق و رفتار صحیح از مهمترین مؤلفه‌های تربیت و پرورش افراد است، افزود: بخش اعظم آینده هر کشور و تمدن به دست کسانی ساخته می‌شود که معلمان جامعه هستند و در این مسیر نقش اساسی و تأثیرگذار دارند.
فرمانده کل ارتش با اشاره به اینکه نقطه عطف بیانیه گام دوم آمادگی برای ظهور است و همه جهان و همه عالم مخاطب این فرمان محسوب می‌شوند اظهارکرد: بیانیه گام دوم انقلاب باید به عنوان مهمترین سند راهبردی انقلاب اسلامی چراغ راه همه ما قرار بگیرد و شما معلمان می‌توانید با توکل به خداوند در مسیر تربیت جوانان مؤمن، انقلابی و شایسته ظهور اهتمام بورزید تا ان‌شاءالله جامعه ما به نقطه‌ای برسد که آماده و مستحق ظهور باشد.

امیر سرلشکر موسوی با بیان اینکه یکی از بزرگترین توطئه‌های دشمنان علیه کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران ایجاد یأس، حقارت و ذلت در بین جامعه است خاطر نشان کرد: امروز سردمداران بسیاری از کشورهایی که ادعای ابرقدرت بودن دارند به استقلال، توانمندی و اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران معترفند و این قدرت و اعتماد به نفس ملت شریف ایران، مرهون بصیرت و شجاعت جوانان هم سن و سال شما عزیزان است.
در این دیدار، فرمانده کل ارتش در قالب پاسخ به سوالات تعدادی از دانشجویان به تشریح برخی دستاوردهای ارتش و نیروهای مسلح و همچنین تحلیل شرایط و مسائل دفاعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی جامعه پرداخت.
در پایان این دیدار، دانشجویان بسیجی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، ضمن تشکر از برپایی این دیدار صمیمی و امید بخش، به پاس سالها تدریس فرمانده کل ارتش در دانشگاه‌ها، از امیر سرلشکر موسوی قدردانی کردند.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903990

دیگر خبرها

  • ضرورت بهره‌گیری از هوش مصنوعی و نانو فناوری در حوزه پزشکی
  • (تصاویر) تجمع دانشجویان خارجی دانشگاه‌ علوم پزشکی تهران
  • حمایت از خیزش دانشجویان آمریکایی/ دانشجویان بین‌الملل دانشگاه‌های علوم پزشکی در دانشگاه ایران تجمع می‌کنند
  • تظاهرات دانشجویان دانشگاه طرابلس لیبی در حمایت از غزه
  • دانشجویان بین الملل دانشگاه‌های علوم پزشکی تجمع می‌کنند
  • دانشجویان بین الملل دانشگاه های علوم پزشکی تجمع می کنند
  • شهدا و کودکان غزه دانشگاه‌های اروپا و آمریکا را فتح کردند
  • برخورد پلیس آلمان با تجمع حامیان فلسطین
  • در دیدار مهم امروز فرمانده کل ارتش با دانشجویان چه گذشت؟
  • المپیاد ورزشی فناورانه در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار می شود